Mammabiopsie / punctie bij borstonderzoek

Vaak wordt de mammografie aangevuld met echografisch onderzoek. Hierbij wordt de borst afgebeeld met behulp van geluidsgolven. Voor een echografie van de borst is geen voorbereiding nodig en duurt ongeveer 15 minuten. 
Zo nodig worden er cellen van het weefsel via een naald afgenomen voor onderzoek (punctie). Dit onderzoek duurt tien minuten. 
Zo nodig kan besloten worden tot het nemen van een biopt. Dit onderzoek duurt ongeveer 15-30 minuten. Dit is het afnemen van een stukje weefsel uit de afwijking in de borst. De patholoog zal dit weefsel onderzoeken, dit kan een aantal dagen duren.

Indien de afwijking niet zichtbaar is met echografie maar alleen zichtbaar is op röntgenfoto's kan er een stereotactisch biopt voor uw afgesproken worden. Dit onderzoek duurt gemiddeld 45 minuten

Borstkanker-zorg

U wordt doorverwezen door uw huisarts via Zorgdomein. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op voor het maken van een afspraak.

Indien u verhinderd bent of uw afspraak wilt wijzigen, wilt u dit dan minimaal 24 uur van te voren doorgeven? U kunt daarvoor gebruik maken van het wijzigingenformulier of bellen met de polikliniek.

Borstkanker-zorg

Centrum voor borstkankerzorg

Centrum voor borstkankerzorg: polikliniek assistentes ; 020-7557011
e-mailadres; info@borstkanker-zorg.nl

Ziekenhuis Amstelland: mammacareverpleegkundige: 020 - 755 6023. Bij afwezigheid kunt u een boodschap op het antwoordapparaat inspreken.

VUmc; 020 - 444 3391. U kunt uw bericht inspreken, wij bellen u dan zo snel mogelijk terug.