Neusendoscopie

Kijkonderzoek van de neus (door de KNO-arts nasendoscopie of nasofaryngoscopie genoemd) is het bekijken van de neus en de ruimte achter de neus (neus-keelholte). Dit onderzoek kan met en zonder verdoving van het neusslijmvlies worden uitgevoerd. De KNO-arts zal vaststellen welke manier voor u het beste is.

De KNO-arts kan (persoonlijke voorkeur) het onderzoek doen met twee soorten kijkbuisjes (ook wel optiek, endoscoop of scoop genoemd):

  • een star buisje (2,7 of 4 mm dik en 18 centimeter lang);
  • een flexibel slangetje (4 mm dik).

Doel
Met dit onderzoek kunnen structuren dieper in de neus en in de neus-keelholte goed worden onderzocht. In de neus wordt speciaal aan dacht besteed aan: het neustussenschot, de neusschelpen, het uiterlijk van het slijmvlies, de afvoergangen van de neusbijholten en eventuele afwijkingen van de inwendige neus, zoals neuspoliepen, pus, abnormale verdikkingen.

Keel-, Neus- en Oorheelkunde (KNO)

Wanneer u door uw huisarts bent aangemeld via Zorgdomein, dan wordt u door het ziekenhuis gebeld voor het maken van een afspraak.

Wanneer u na drie dagen nog geen reactie heeft gekregen, kunt u zelf contact opnemen met de polikliniek.

Indien u verhinderd bent of uw afspraak wilt wijzigen, wilt u dit dan minimaal 24 uur van te voren doorgeven? U kunt bellen met de polikliniek of een e-mail sturen.

Keel-, Neus- en Oorheelkunde (KNO)

Ingang in centrale hal
Telefoonnummer: (020) 755 7029
Bereikbaarheid: Ma t/m vrij 8.00 uur t/m 17.00 uur
E-mail: poli-kno@zha.nl