Proctoscopie

Een proctoscopie is een inwendig onderzoek van de anus en het laatste gedeelte van de endeldarm. Het onderzoek wordt verricht met behulp van een proctoscoop (een plastic of metalen buis). Het onderzoek/de behandeling vindt plaats in het Behandelcentrum.

Het doel van het onderzoek is bepaalde afwijkingen van de anus of in het onderste gedeelte van de endeldarm aan te tonen zoals aambeien, een scheurtje in de anus (fissuur), een ontsteking (proctitis) of vernauwing. Ook is het mogelijk om tijdens de proctoscopie kleine ingrepen te verrichten zoals de behandeling van aambeien met rubberbandligatie of het nemen van een biopt voor verder onderzoek.

Chirurgie

Wanneer u door uw huisarts bent aangemeld via Zorgdomein, dan ontvangt u een brief van het ziekenhuis met een afspraak voor uw polikliniekbezoek. Wanneer deze datum/tijd niet schikt kunt u deze wijzigen via MijnZHA. Heeft u al een afspraak, maar bent u verhinderd, wilt u dit dan minimaal 24 uur van te voren doorgeven? Ook dat kan via MijnZHA.

Meer informatie over MijnZHA vindt u hier

Wij houden ook spreekuur in het gezondheidscentrum Waterlinie in Uithoorn. U kunt er terecht voor een eerste polikliniekbezoek en onderzoek. Voor een eventuele behandeling en opname bent u nog wel aangewezen op de locatie in Amstelveen. Kijk voor meer informatie op de pagina Gezondheidscentrum Waterlinie. U kunt uw voorkeur aangeven bij het maken van de afspraak.

Chirurgie

Afdeling A 04, rode route
E-mail: chirpo@zha.nl

Op MijnZHA kunt u terecht voor:

Uw afspraak wijzigen
Vragen aan het behandelteam
Uitslagen bekijken
Herhaalrecepten aanvragen
Uw dossier downloaden
U gesprek voorbereiden
Brieven inzien