PTNS-therapie

Een PTNS behandeling is een neuromodulatie behandeling geschikt bij urine-incontinentie, specifiek bij de volgende problemen:

  • Extreem vaak plassen, zowel overdag als ‘s nachts.
  • Hevige aandrang om te plassen dat samengaat met urineverlies.
  • Onbegrepen blaas- en bekkenbodempijn.

PTNS staat voor Percuteaneus Tibial Nerve Stimulation ofwel stimulatie van een onderbeenszenuw via een naald in de huid. Tijdens de behandeling wordt een zeer dunne naald geprikt net boven de enkel. Dit is het gebied waarin de zenuwtak loopt, die in nauw verband staat met de zenuwen van alle organen in het kleine bekken zoals de blaas, de endeldarm en de sluitspier.

De behandeling is veilig en vrijwel pijnloos.

Urologie

Wanneer u door uw huisarts bent aangemeld via Zorgdomein, dan wordt u gebeld voor het maken van een afspraak. Wanneer u na drie dagen nog geen reactie heeft gekregen, kunt u zelf contact opnemen met de polikliniek.

Indien u verhinderd bent of uw afspraak wilt wijzigen, wilt u dit dan minimaal 24 uur van te voren doorgeven? U kunt bellen met de polikliniek of een e-mail sturen.

Voor meer informatie over uw polikliniekbezoek, kijk bij Bezoek aan de polikliniek.

Urologie

E-mail: urologie@zha.nl

Afdeling A 10, rode route
Telefoonnummer: (020) 755 7038
Bereikbaar: ma t/m vrij 8.00-12.00 en 14.00-16.00

In verband met het coronavirus zijn veel afspraken op de polikliniek afgezegd. Heeft u vragen? Stel deze gerust via ons e-mail: urologie@zha.nl