RFA

RFA is één van de drie endoveneuze (dat wil zeggen met een draad in het bloedvat) methoden, die in Ziekenhuis Amstelland gebruikt worden om spataderen te behandelen.

Bij de RFA behandeling krijgt u eerst een plaatselijk verdovingsprikje. Daarna wordt een draad in de ader geplaatst en wordt de spatader van binnenuit verwarmd en dichtgeschroeid. Bij de RFA methode gebeurt dit verwarmen door middel van radiogolven. 

Bij de RFA behandeling wordt de zieke ader dus niet verwijderd, maar dichtgeschroeid. Dit heeft geen gevolgen voor de doorbloeding in de benen. Het bloed zoekt vanzelf een ander bloedvat in het vaatstelsel, zodat het bloed in de richting van het hart blijft stromen. De restanten van het dichtgemaakte bloedvat worden door het lichaam afgebroken en opgeruimd.

 

Spatadercentrum Groot Amsterdam

Wanneer u door uw huisarts bent aangemeld via Zorgdomein, dan wordt u door het ziekenhuis gebeld voor het maken van een afspraak.

Wanneer u na drie dagen nog geen reactie heeft gekregen, kunt u zelf contact opnemen met de polikliniek.

Indien u verhinderd bent of uw afspraak wilt wijzigen, wilt u dit dan minimaal 24 uur van te voren doorgeven? U kunt bellen met de polikliniek of een e-mail sturen.

Spatadercentrum Groot Amsterdam

Telefoonnummer: (020) 755 7014
E-mail: chirpo@zha.nl