Sfincterotomie / Lord procedure (operatie aan sluitspier)

Wanneer de klachten van een fissura ani (kloofje in de anus) niet op eenvoudige maatregelen reageren en het kloofje blijft bestaan kan een operatie verlichting geven. Er zijn twee chirurgische behandelingstechnieken,
die beide tot doel hebben de verhoogde spanning in een deel van de sluitspier te doorbreken. De behandelende arts bespreekt met u de keuze van behandeling en hoe de behandeling zal plaatsvinden (poliklinisch, in dagbehandeling of tijdens een opname).

Bij de ene methode (LIS = laterale interne sfincterotomie) wordt via een klein operatiewondje naast de anus een deel van de sluitspier ingeknipt. Dat kan onder regionale anesthesie (verdoving van het onderlichaam), onder
algehele narcose, maar ook eventueel onder plaatselijke verdoving.

Bij de andere methode (de Lord procedure) wordt de sluitspier door de chirurg wat opgerekt. Deze methode kan absoluut niet onder plaatselijke verdoving en de chirurg zal met u bespreken of deze ingreep onder regionale verdoving.

Chirurgie

Wanneer u door uw huisarts bent aangemeld via Zorgdomein, dan ontvangt u een brief van het ziekenhuis met een afspraak voor uw polikliniekbezoek. Wanneer deze datum/tijd niet schikt kunt u deze wijzigen via MijnZHA. Heeft u al een afspraak, maar bent u verhinderd, wilt u dit dan minimaal 24 uur van te voren doorgeven? Ook dat kan via MijnZHA.

Meer informatie over MijnZHA vindt u hier

Wij houden ook spreekuur in het gezondheidscentrum Waterlinie in Uithoorn. U kunt er terecht voor een eerste polikliniekbezoek en onderzoek. Voor een eventuele behandeling en opname bent u nog wel aangewezen op de locatie in Amstelveen. Kijk voor meer informatie op de pagina Gezondheidscentrum Waterlinie. U kunt uw voorkeur aangeven bij het maken van de afspraak.

Chirurgie

Afdeling A 04, rode route
E-mail: chirpo@zha.nl

Op MijnZHA kunt u terecht voor:

Uw afspraak wijzigen
Vragen aan het behandelteam
Uitslagen bekijken
Herhaalrecepten aanvragen
Uw dossier downloaden
U gesprek voorbereiden
Brieven inzien