Transurethrale resectie van een (blaas)tumor (TURT)

Een kwaadaardige poliep/tumor in de blaas (blaaskanker) wordt verwijderd door middel van TURT: transurethrale resectie van een tumor.

Met een kijkoperatie via de plasbuis (de TURT) haalt de arts de tumor weg. De patholoog onderzoekt het weefsel om te bepalen of de tumor oppervlakkig (niet-spierinvasief) is of door de spierlaag heen is gegroeid (spierinvasief). Op basis van de uitslag bespreekt u uw verdere behandeling met uw arts. Deze verdere behandeling kan bestaan uit blaasverwijdering (bij spierinvasief) of blaasspoelingen (bij niet-spierinvasief).

Urologie

Wanneer u door uw huisarts bent aangemeld via Zorgdomein, dan ontvangt u een brief van het ziekenhuis met een afspraak voor uw poliklniekbezoek. Wanneer deze datum/tijd niet schikt kunt u contact opnemen met de polikliniek. Kijk voor bereikbaarheid bij contact.

Indien u verhinderd bent of uw afspraak wilt wijzigen, wilt u dit dan minimaal 24 uur van te voren doorgeven? U kunt bellen met de polikliniek of een e-mail sturen.

Voor meer informatie over uw polikliniekbezoek, kijk bij Bezoek aan de polikliniek.

Urologie

E-mail: urologie@zha.nl

Afdeling A 10, rode route
Telefoonnummer: (020) 755 7038
Bereikbaar: ma t/m vrij 8.00-12.00 en 14.00-16.00

In verband met het coronavirus zijn veel afspraken op de polikliniek afgezegd. Heeft u vragen? Stel deze gerust via ons e-mail: urologie@zha.nl