Vaatonderzoek (angiografie)

Het onderzoek vindt plaatst op de afdeling Radiologie. Het vaatonderzoek heeft tot doel het zichtbaar maken van de slagaders in het bekken en in de beide benen en het opsporen van vernauwingen of afsluitingen. Soms wordt aansluitend gedotterd.

Voorbereiding
De dag van het onderzoek mag u thuis nog een licht ontbijt nemen. Een licht ontbijt houdt in: maximaal 2 boterhammen met zoet beleg, zonder boter en heldere dranken zoals water, thee (mag met suiker) of appelsap (geen sinaasappelsap, koffie of melkproducten). U meldt zich op de afgesproken tijd op de afdeling waar u verwacht wordt. Daar heeft u een intakegesprek met de arts-assistent. Vlak voor het onderzoek krijgt u een kalmeringsmiddel toegediend.

Onderzoek
U ligt op een onderzoekstafel. Eén van de liezen wordt gedesinfecteerd en er wordt een steriel laken over u heen gelegd. De radioloog verdooft de lies en brengt via een holle naald een slangetje in de slagader. Onder doorlichting wordt het slangetje op de juiste plaats geschoven. Via het slangetje wordt contrastmiddel ingespoten, waarvan u even een warm gevoel kunt krijgen. Tegelijkertijd wordt een serie foto’s gemaakt.

Duur
Het onderzoek duurt ongeveer anderhalf uur.

Belangrijk
Mocht u zwanger zijn, of denken zwanger te kunnen zijn, meldt u bij uw behandelend arts, de verpleegkundige of de radiologisch laborant. Heeft u eerder een onderzoek gehad, waarbij een röntgencontrastmiddel werd ingespoten in het bloed en u heeft daar een allergische reactie op gehad meldt u dit dan ook voor het onderzoek aan uw behandelend arts, de verpleegkundige of de radiologisch laborant.

De uitslag
De behandelend arts die het onderzoek heeft aangevraagd, informeert u over de uitslag.

Radiologie (onderzoeksafdeling)

Telefoonnummer: (020) 755 7078
Bereikbaar: ma t/m vrij 8.30-16.45 uur
Voor het maken van röntgenonderzoek of een echo, heeft u altijd een verwijzing van een arts nodig. 

Wijzigen /annuleren
Indien u verhinderd bent of uw afspraak wilt wijzigen, wilt u dit dan minimaal 24 uur van te voren doorgeven? U kunt dit doen via het wijzigingenformulier of bellen op bovenstaand nummer.
Wijzigingen of annuleringen binnen 24 uur van tevoren kunnen alleen telefonisch worden doorgegeven. Afspraken die binnen 24 uur voor de afspraak worden geannuleerd, kunnen in rekening worden gebracht.

Radiologie (onderzoeksafdeling)

Afdeling C 32, gele route
Telefoonnummer: (020) 755 7078
Bereikbaar: ma t/m vrij 8.30-16.45 uur