De bevalling

Naar het ziekenhuis
Wanneer u poliklinisch bevalt met uw eigen verloskundige, bepaalt de verloskundige wanneer u naar het ziekenhuis kunt gaan. De verloskundige meldt uw bezoek vervolgens bij de verpleging. Ook overlegt de verloskundige over eventuele bijzonderheden en over het tijdstip waarop zij naar het ziekenhuis komt.
Bij aankomst in het ziekenhuis meldt u zich bij de balie van de afdeling Verloskunde.

Als u wordt behandeld door een gynaecoloog (klinische bevalling), neemt u contact op met de afdeling Verloskunde, tenzij de gynaecoloog een andere afspraak met u heeft gemaakt. U hoort dan van de verpleegkundige of klinisch verloskundige (= verloskundige verbonden aan het ziekenhuis) wat u kunt doen.
Bij aankomst in het ziekenhuis meldt u zich bij de receptie van het ziekenhuis.

Bij aankomst wordt u direct naar een verloskamer gebracht, waar de bevalling plaatsvindt.

Faciliteiten verloskamers
Wij proberen het verblijf op de verloskamer zo aangenaam mogelijk te maken. Er is een aantal faciliteiten, zoals een elktrisch bedienbaar verlosbed en een telefoon. Het gebruik van uw eigen mobiel is toegestaan op de verloskamers. U heeft de beschikking over een badkamer met douche. De verloskamers bieden ook de faciliteit om de hartslag van uw baby op een scherm te volgen, wat de veiligheid ten goede komt. U kunt altijd hulp vragen via het verpleegkundig oproepsysteem.