Operatie en behandeling

Vóór de operatie
Vlak voor de operatie trekt u speciale operatiekleding aan. Het exacte tijdstip van de operatie is van te voren niet precies vast te stellen. Er kunnen zich altijd onverwachte situaties voordoen, waardoor u eerder of later geopereerd wordt.

De operatie
Op de 'holding' worden voorbereidingen voor de operatie en de verdoving getroffen. De algemene voorbereidingen bestaan uit het meten van de bloeddruk, het inbrengen van een infuusnaald en het aanbrengen van plakkers voor de bewaking van het hart.

Voordat u in slaap wordt gebracht wordt er een laatste check uitgevoerd. Hierbij wordt samen met u gecheckt of u de juiste patiënt bent, de juiste ingreep uitgevoerd zal worden aan de juiste zijde.

Na de operatie
Meteen na de operatie wordt u wakker gemaakt en naar de uitslaapkamer (verkoever) gebracht. Als u wakker bent en de pijn onder controle is, halen verpleegkundigen van de u weer op.

Uw contactpersoon wordt bij uw terugkomst op de afdeling door de verpleegkundige telefonisch op de hoogte gebracht.

Er wordt afgesproken hoe laat u mag worden opgehaald. Er wordt dan geen medische informatie gegeven.

Het komt voor dat de specialist het nog niet verantwoord vindt dat een patiënt naar huis gaat. In dat geval wordt u enkele uren of voor één nacht op een andere afdeling opgenomen totdat u volledig hersteld bent.

Wanneer u heeft geürineerd en de pijn onder controle is, bent u klaar voor ontslag.