Uw verblijf

Bij aankomst
Op het afgesproken tijdstip meldt u zich bij de balie van de afdeling Dagbehandeling op de eerste etage. 

De behandelingen vinden plaats via een strakke planning. Wij verwachten dan ook dat u zich op het afgesproken tijdstip meldt. Zo kunnen we ervoor zorgen dat iedereen op tijd geholpen wordt en er zo min mogelijk wachttijden ontstaan.

Kamers
De afdeling Dagbehandeling interne bestaat uit vier kamers: een vierpersoons stoelenkamer, een éénpersoons beddenkamer, een tweepersoonsbeddenkamer en een vierpersoons beddenkamer. Het is afhankelijk van de planning of u een bed of stoel toegewezen krijgt en op welke kamer.

Er zijn geen aparte kamers voor vrouwen en mannen. De kastruimte die u tot uw beschikking heeft, kan worden afgesloten met een muntstuk van 2 euro.

Toiletten
Op de gang zijn drie toiletten. Twee daarvan zijn speciaal gereserveerd voor patiënten die chemotherapie krijgen. Zie hiervoor de aanwijzing op de toiletdeur.

Voor bezoekers is er een toilet links op de gang, net buiten de klapdeuren van de afdeling.

Bezoek
Voor de afdeling Dagbehandeling interne geldt dat er geen bezoektijden zijn. Er kan dus altijd iemand bij u aanwezig zijn.

Om het bezoek voor iedereen prettig te houden, zijn er enkele regels voor bezoekers:

  • Niet meer dan twee bezoekers per patiënt, bezoek kan elkaar afwisselen.
  • Verpleegkundige en medische zorg voor de patiënt gaan voor.
  • Houd rekening met de overige patiënten.
  • Mensen die last hebben van verkoudheid, griep of een andere besmettelijke ziekte kunnen beter niet op bezoek komen.
  • Kinderen mogen niet zonder begeleiding rondlopen.

Voeding
Tijdens uw verblijf krijgt u naar behoefte iets te drinken aangeboden.
Voor de lunch komt de voedingsassistente langs met de broodbuffetwagen. U kunt op dat moment zelf uw lunch samenstellen uit een breed assortiment. Dit kan aangepast worden aan uw dieet en/of voedingwensen.

Voor bezoekers is koffie en thee beschikbaar.

In verband met de strikte hygiënewetgeving die voor de gezondheidszorg geldt, willen wij u verzoeken:

  • zo min mogelijk voedingsmiddelen met een beperkte houdbaarheid mee te (laten) nemen;
  • voedingsmiddelen die gekoeld bewaard moeten worden, binnen twee uur te consumeren (dit geldt zowel voor voedingsmiddelen van het ziekenhuis als van thuis meegenomen).

Het ziekenhuis is niet aansprakelijk voor meegebrachte voedingsmiddelen.

Oproepsysteem, radio/televisie en internet
U kunt vanaf uw bed/stoel altijd hulp vragen via het oproepsysteem. Ook in de toiletten is een oproepsysteem aanwezig. U kunt gratis gebruik maken van de radio en televisie op de kamer. U kunt hiervoor een hoofdtelefoontje meenemen of kopen bij het winkeltje in de centrale hal. Als het winkeltje gesloten is, zijn de hoofdtelefoontjes verkrijgbaar bij de receptie. Zowel op de verpleegafdeling als in overige ruimtes in het ziekenhuis, kunt u gebruik maken van gratis draadloos internet. Als u dit wilt kunt u uw eigen MP3-speler, iPod of iets dergelijks meenemen van huis.