Dermatologie

Dermatologie is het medisch specialisme dat zich richt op de diagnostiek en behandeling van huidziekten en van seksueel overdraagbare aandoeningen. Het specialisme dermatologie in Ziekenhuis Amstelland omvat de volgende onderdelen:

  • huidziekten;
  • haar- en nagelaandoeningen;
  • huidkanker en de behandeling hiervan
  • dermatochirurgie
  • flebologie (spataderen / open been)
  • allergologie (onderzoek naar contactallergieën bij eczeem)
  • geslachtsziekten (SOA)
Wachttijd voor een behandeling  dagen
Spataderen (endovasculaire procedure)   
Mohs chirurgie  
   

In Ziekenhuis Amstelland zijn drie dermatologen werkzaam in de maatschap dermatologie. Zij werken de helft van de tijd op de Polikliniek Dermatologie en de helft van de tijd in de behandelkamers; dat wil zeggen dat er naast spreekuur evenveel tijd aan verrichtingen worden besteed. Voorbeelden hiervan zijn kleine chirurgische ingrepen, varicesonderzoek en het zogenaamde "open-benen" spreekuur. Er is ook lasertherapie en lichttherapie mogelijk.

Na- en bijscholing in de dermatologie wordt volgens de regels van de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venerologie gevolgd, zodat de dermatologen te allen tijde up-to-date zijn en de vereiste certificeringen verkijgen.

Bezoek aan de polikliniek
Voor informatie over uw polikliniekbezoek, kijk bij Bezoek aan de polikliniek.

Aanvraag herhaalrecept
Bent u onder behandeling bij ons en wilt u een herhalingsrecept aanvragen? Stuurt u ons dan een e-mail: derma@zha.nl. Vermeld duidelijk uw naam, geboortedatum en telefoonnummer en om welk medicijn het gaat. Bent u langere tijd niet meer bij de dermatoloog geweest (> 1 jaar), dan dient u via uw huisarts een herhaalrecept aan te vragen.

Dermatologie

Wanneer u door uw huisarts bent aangemeld via Zorgdomein, dan ontvangt u een brief van het ziekenhuis met een afspraak voor uw polikliniekbezoek. Wanneer deze datum/tijd niet schikt kunt u deze wijzigen via MijnZHA. Heeft u al een afspraak, maar bent u verhinderd, wilt u dit dan minimaal 24 uur van te voren doorgeven? Ook dat kan via MijnZHA.

Meer informatie over MijnZHA vindt u hier

U kunt ook in Gezondheidscentrum Waterlinie in Uithoorn terecht voor een eerste polikliniekbezoek en onderzoek. Voor een eventuele behandeling bent u soms nog wel aangewezen op de locatie in Amstelveen. 
Dr. Boersma houdt om de week op woensdagmiddag spreekuur in de huisartsenpraktijk Achter de Kerk te Abcoude (adres: Kerkgaarde 4, Abcoude). Bij het maken van de afspraak kunt u aangeven naar welke vestiging u wilt.

Dermatologie

E-mail: derma@zha.nl
Afdeling A 06, rode route

Op MijnZHA kunt u terecht voor:

Uw afspraak wijzigen
Vragen aan het behandelteam
Uitslagen bekijken
Herhaalrecepten aanvragen
Uw dossier downloaden
U gesprek voorbereiden
Brieven inzien