Dermatologie

Wachttijd in dagen voor een afspraak op de polikliniek

   dagen
Algemeen 18
Oncologie (verdachte plek) 18

 

Bezoek aan de polikliniek
Voor informatie over uw polikliniekbezoek, kijk bij Bezoek aan de polikliniek.

Gezondheidscentrum Waterlinie (Uithoorn)
U kunt in Uithoorn terecht voor een eerste polikliniekbezoek en onderzoek. Voor een eventuele behandeling bent u soms nog wel aangewezen op de locatie in Amstelveen. 

Patiënten die de voorkeur hebben voor een afspraak in Uithoorn, kunnen op de gebruikelijke wijze een afspraak maken bij de polikliniek van Ziekenhuis Amstelland. Bij het maken van de afspraak kunt u aangeven dat u graag naar de vestiging in Uithoorn wilt. U wordt dan daar ingepland.

Abcoude
Dr. Boersma houdt om de week op woensdagmiddag spreekuur in de huisartsenpraktijk Achter de Kerk te Abcoude (adres: Kerkgaarde 4, Abcoude). 
Patiënten die de voorkeur hebben voor een afspraak in Abcoude, kunnen op de gebruikelijke wijze een afspraak maken bij de polikliniek van Ziekenhuis Amstelland. Bij het maken van de afspraak kunt u aangeven dat u graag naar het spreekuur in Abcoude wilt. U wordt dan daar ingepland.

Aanvraag herhaalrecept
Bent u onder behandeling bij ons en wilt u een herhalingsrecept aanvragen? Stuurt u ons dan een e-mail: derma@zha.nl. Vermeld duidelijk uw naam, geboortedatum en telefoonnummer en om welk medicijn het gaat. Bent u langere tijd niet meer bij de dermatoloog geweest (> 1 jaar), dan dient u via uw huisarts een herhaalrecept aan te vragen.

In de spreekkamer legt u uw klacht voor aan de dermatoloog. U wordt in principe steeds door dezelfde dermatoloog geholpen. Ook een eventuele ingreep wordt door uw eigen dermatoloog verricht.

Uw dermatoloog werkt tijdens het spreekuur samen met een spreekuurassistent. Deze verzorgt de dossiers, regelt de afspraken en geeft uitleg over organisatorische zaken. Zijn er zaken u niet helemaal duidelijk? Via de spreekuurassistent kunt u aanvullende medische vragen stellen aan uw dermatoloog.

In de spreekkamer wordt dermatologisch onderzoek verricht. Ingrepen, lichttherapie en lasertherapie vinden in een ander gedeelte van de polikliniek plaats.

Dermatologie is het medisch specialisme dat zich richt op de diagnostiek en behandeling van huidziekten en van seksueel overdraagbare aandoeningen.

Het specialisme dermatologie in Ziekenhuis Amstelland omvat de volgende onderdelen:

  • huidziekten;
  • haar- en nagelaandoeningen;
  • huidkanker en de behandeling hiervan
  • dermatochirurgie
  • flebologie (spataderen / open been)
  • allergologie (onderzoek naar contactallergieën bij eczeem)
  • geslachtsziekten (SOA)

In Ziekenhuis Amstelland zijn drie dermatologen werkzaam in de maatschap dermatologie. Zij werken de helft van de tijd op de Polikliniek Dermatologie en de helft van de tijd in de behandelkamers; dat wil zeggen dat er naast spreekuur evenveel tijd aan verrichtingen worden besteed. Voorbeelden hiervan zijn kleine chirurgische ingrepen, varicesonderzoek en het zogenaamde "open-benen" spreekuur. Er is ook lasertherapie en lichttherapie mogelijk.

Na- en bijscholing in de dermatologie wordt volgens de regels van de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venerologie gevolgd, zodat de dermatologen te allen tijde up-to-date zijn en de vereiste certificeringen verkijgen.

Dermatologie

Wanneer u door uw huisarts bent aangemeld via Zorgdomein, dan wordt u door het ziekenhuis gebeld voor het maken van een afspraak.

Wanneer u na drie dagen nog geen reactie heeft gekregen, kunt u zelf contact opnemen met de polikliniek.

Indien u verhinderd bent of uw afspraak wilt wijzigen, wilt u dit dan minimaal 24 uur van te voren doorgeven? U kunt bellen met de polikliniek of een e-mail sturen naar derma@zha.nl

Dermatologie

Afdeling A 06, rode route
Telefoonnummer: (020) 755 7015
Bereikbaarheid: ma t/m vrij 8.00-16.30 uur
E-mail: derma@zha.nl