Diëtheek Amstelland

Bij Diëtheek Amstelland werken diëtisten die u in het ziekenhuis en in de thuissituatie kunnen begeleiden met advies over voeding en diëten.

U kunt op de polikliniek terecht met verwijzing van een arts.

Diëtheek Amstelland is een samenwerking tussen Ziekenhuis Amstelland en Vialente.

Soms vraagt uw gezondheid om een aanpassing van uw voeding. Zoals bij diabetes mellitus, een te hoog cholesterolgehalte, maagdarmproblemen, hoge bloeddruk, kanker, nierziekten, voor of na een operatie of wanneer uw gewicht te hoog of juist te laag is.

Bij Diëtheek Amstelland werken diëtisten die u in het ziekenhuis en in de thuissituatie, via de polikliniek, kunnen begeleiden met advies over voeding en diëten. Zij kunnen u adviseren bij het samenstellen van een gezonde voeding en u hierin begeleiden. Zij voorzien u van een voedingsadvies rekening houdend met uw persoonlijke situatie, aangevuld met tips en ideeën om tot een nieuw voedingspatroon en een nieuwe leefstijl te komen.

Wat bieden wij?

  • Bij Diëtheek Amstelland kunt u terecht voor een afspraak bij de diëtist. 
  • Uw dieetlijst, voorbeelddagmenu of andere specifieke adviezen ontvangt u binnen enkele werkdagen. 
  • Uw vragen via e-mail of via de telefoon worden binnen twee werkdagen beantwoord.

Wat kunt u verwachten?
De diëtist neemt samen met u uw voeding, uw klachten en vooral uw wensen door. Daarna maakt zij met u een plan van aanpak en stelt samen met u een persoonlijk voedingsadvies op. In de volgende consulten helpt de diëtist u om uw eetgewoonten blijvend te veranderen, door u te adviseren en vooral te motiveren.

Wat moet u meenemen naar uw eerste afspraak?

  • het poliskaartje van uw zorgverzekeraar;
  • de verwijsbrief van uw arts (indien u die heeft);
  • een geldig identiteitsbewijs;
  • een overzicht van de medicijnen die u gebruikt.

Indien u diabetes heeft, neem dan ook uw dagboekje met bloedglucosewaarden mee.

Hoe komt u bij onze polikliniek?

Vanaf de hoofdingang houdt u bij de receptie rechts aan, de C gang in. Bij de T- splitsing slaat u rechts af. De gang in, richting het laboratorium, treft u aan uw rechterhand een kleine wachtruimte bestaande uit een reeks stoelen. U kunt hier plaatsnemen. U wordt hier door de diëtist opgehaald, aangezien het nieuwe kantoor van de polikliniek Diëtetiek Amstelland zich in deze gang bevindt. 

 

Vanaf 1 januari 2013 wordt drie uur dieetzorg vanuit uw basisverzekering vergoed. In een aantal aanvullende pakketten wordt vier uur dieetzorg per jaar aangeboden. U kunt opzoeken in uw polisvoorwaarden of navragen bij uw zorgverzekeraar of dat voor u van toepassing is. Indien uw eigen bijdrage nog niet verbruikt is zal de rekening van Dietetiek Amstelland van uw eigen bijdrage afgaan.

Bij het berekenen van de tijdsduur van de verleende dieetzorg wordt ook de tijd die na uw consult nodig is meegerekend. De diëtist maakt in die tijd rapportages of berekeningen die nodig zijn voor het opstellen van uw dieetadvies.

Zonder verwijzing kunt u ook een afspraak maken bij de diëtist. Of de kosten dan vergoed worden is afhankelijk van uw zorgverzekering. Wij adviseren u altijd een verwijzing te vragen aan uw arts.

Indien u vragen heeft kunt u die stellen aan de diëtist of uw zorgverzekeraar.

 

Diëtheek Amstelland

Polikliniek Diëtetiek/Diëtheek Amstelland
Telefoon: (020) 755 6759 
Bereikbaar: ma t/m vrij 9.00 - 16.00 uur
Locatie: C33

8:45 – 9:30 uur telefonisch spreekuur
Buiten het telefonisch spreekuur om kunt u een voicemailbericht achterlaten.
U kunt alleen een afspraak maken met verwijzing van een arts.

Wijzigen /annuleren
Indien u verhinderd bent of uw afspraak wilt wijzigen, wilt u dit dan minimaal 24 uur van te voren doorgeven? U kunt dit doen via het wijzigingenformulier of bellen op bovenstaand nummer.
Wijzigingen of annuleringen binnen 24 uur van tevoren kunnen alleen telefonisch worden doorgegeven. Afspraken die binnen 24 uur voor de afspraak worden geannuleerd, kunnen in rekening worden gebracht.