Gynaecologie en fertiliteit

In Ziekenhuis Amstelland kunt u terecht voor bijna alle gynaecologische behandelingen en het subspecialisme Fertiliteit (voor onderzoek en behandeling bij vruchtbaarheidsproblemen). Gynaecologie richt zich op vrouwen die problemen hebben met de baarmoeder, eierstokken, vagina, blaas, incontinentie, endeldarm (bekkenbodem) en hormoonhuishouding (overgangsklachten, anticonceptie). Daarnaast heeft het ziekenhuis speciale poliklinieken op het gebied van gynaecologie: de Menopauze polikliniek, de Seksuologie polikliniek en de Bekkenbodem polikliniek. Kijk ook eens op de website van de Patientenvereniging Gynaecologie Nederland.

Wachttijd voor een behandeling

Locatie Ziekenhuis Amstelland  dagen
Baarmoederverwijdering 36
Sterilisatie vrouw 40
Stressincontinentie/verzakking 56

 

Uw eerste bezoek aan de polikliniek
Het is belangrijk dat u zich goed voorbereidt op uw eerste polikliniek bezoek door de pagina Bezoek aan de polikliniek door te lezen. Probeer uw klacht zo duidelijk mogelijk onder woorden te brengen. De gynaecoloog vraagt naar uw algehele gezondheid, bijzonderheden in de familie, eventuele eerdere zwangerschappen, bevallingen en seksualiteit. Ook is het verstandig uw menstruele cyclus bij te houden en de data mee te nemen naar uw eerste bezoek. Vertel uw gynaecoloog als u opziet tegen dit gesprek of het onderzoek. Veel vrouwen vinden het moeilijk om naar de gynaecoloog te gaan en de gynaecologen proberen daarom zo goed mogelijk rekening te houden met de emotionele kanten van hun vak. Zij adviseren u ook om de animatiefilms te bekijken over Samen beslissen, zo bent u voorbereid op de keuzes die ze graag samen met u maken. Na het gesprek volgt (indien nodig) een uitwendig onderzoek en/of inwendig onderzoek.

Co-assistenten
Op de Polikliniek Gynaecologie van Ziekenhuis Amstelland werken naast specialisten (artsen), arts-assistenten en doktersassistenten ook co-assistenten. De co-assistent kan aanwezig zijn tijdens uw afspraak op de polikliniek met de arts. Kijk voor meer informatie over de aanwezigheid van de co-assistent bij medewerkers en specialisten.

Gynaecologie en fertiliteit

Wanneer u door uw huisarts bent aangemeld via Zorgdomein, dan wordt u door het ziekenhuis gebeld voor het maken van een afspraak. Wanneer u na drie dagen nog geen reactie heeft gekregen, kunt u zelf contact opnemen met de polikliniek.

Avondspreekuur
Op de Polikliniek gynaecologie / fertiliteit kunt u naast de doordeweekse dagen, ook op het avondspreekuur terecht. Dit is op dinsdagavond tot 20.00 uur. Het laboratorium is dan ook geopend.

Gezondheidscentrum Waterlinie (Uithoorn)
De gynaecologen houden ook spreekuur in het gezondheidscentrum in Uithoorn. U kunt in Uithoorn terecht voor een eerste polikliniekbezoek en onderzoek. Voor een eventuele behandeling en opname bent u nog wel aangewezen op de locatie in Amstelveen. Als uw voorkeur uitgaat naar een afspraak in Uithoorn, dan kunt u dit kenbaar maken bij het maken van de afspraak.

Verhinderd?
Indien u verhinderd bent of uw afspraak wilt wijzigen, wilt u dit dan minimaal 24 uur van te voren doorgeven? U kunt bellen met de polikliniek of een e-mail sturen.

Gynaecologie en fertiliteit

Afdeling A 01, rode route
Telefoonnummer: (020) 755 7019
Bereikbaarheid: ma t/m vrij 8.00-16.30 uur
E-mail: gyna2@zha.nl

drs. J.W. Brink van den drs. J.W. Brink van den
Gynaecoloog
Dr. A.M.H. Koning Dr. A.M.H. Koning
Gynaecoloog
Drs. A. Mozes Drs. A. Mozes
Gynaecoloog
Drs. K. Overmars Drs. K. Overmars
Gynaecoloog
Drs. A.J. Padt Drs. A.J. Padt
Gynaecoloog
PA E. Visser-van Leeuwen PA E. Visser-van Leeuwen
Physician Assistant Gynaecologie/Verloskunde
Drs. B. Wibbens Drs. B. Wibbens
Gynaecoloog
Drs. C.C. Zeijl Drs. C.C. Zeijl
Gynaecoloog