Kindergeneeskunde

Kindergeneeskunde is het medisch specialisme gericht op medische zorg voor kinderen van 0 tot 18 jaar. Doordat kinderen nog volop in de groei en ontwikkeling zijn kunnen ziekteverschijnselen en aandoeningen op kinderleeftijd anders zijn dan bij volwassenen. Ook kan de normale groei en ontwikkeling verstoord raken, zowel door lichamelijke als psychologische aandoeningen. De algemeen kinderarts onderscheidt zich van andere artsen door specifieke kennis van de groei en ontwikkeling van kinderen in diverse levensfasen. Samen met het kind en ouders/verzorgers bepaalt de kinderarts welk onderzoek en behandeling nodig is. Hierbij wordt steeds rekening gehouden met de lichamelijk, psychische en sociale ontwikkeling van het kind.

In Ziekenhuis Amstelland werken 8 algemeen kinderartsen. Naast de algemene kindergeneeskunde heeft elke kinderarts een eigen aandachtsgebied of deelspecialisme. Hierdoor is het mogelijk om specialistische zorg aan te bieden voor kinderen met specifieke klachten.

Expertise gebieden in het Ziekenhuis Amstelland zijn o.a.

 

Kindergeneeskunde

Wanneer uw kind door uw huisarts is aangemeld via Zorgdomein, dan ontvangt u een brief van het ziekenhuis met een afspraak voor uw poliklniekbezoek. Wanneer deze datum/tijd niet schikt kunt u contact opnemen met de polikliniek. Kijk voor bereikbaarheid bij contact.

Indien u verhinderd bent of uw afspraak wilt wijzigen, wilt u dit dan minimaal 24 uur van te voren doorgeven? U kunt online wijzigen of annuleren als u online een afspraak heeft gemaakt. Anders kunt u dit doen via het wijzigingenformulier of bellen met de polikliniek.

Kindergeneeskunde

Telefoonnummer: (020) 755 7028
E-mail: [email protected] 
Bereikbaar: ma t/m vrij 8.00-16.30 uur

Aanvraag herhaalrecept

Met dit formulier kunt u een herhaalrecept aanvragen. Dit is alleen bestemd voor patiënten die bij ons onder behandeling zijn.

Drs. L.C. Delemarre Drs. L.C. Delemarre
Kinderarts
Drs. P.M. Greidanus Drs. P.M. Greidanus
Kinderarts
Dr. A.E. Hoedt ten Dr. A.E. Hoedt ten
Kinderneuroloog en kinderarts
Drs. H.K. Kikkert
Kinderarts
Drs. N. Minnebo Drs. N. Minnebo
Kinderpsycholoog
Drs. D. Molanus Drs. D. Molanus
Kinderarts
Dr. N. Oeij Dr. N. Oeij
Kinderarts
Drs. F. Visser Drs. F. Visser
Kinderarts
Dr. E.A.M. Westerbeek Dr. E.A.M. Westerbeek
Kinderarts