Orthopedie

Heeft u een verwijzing van uw huisarts en bent u aangemeld via zorgdomein? Dan wordt u door ons gebeld voor een afspraak. Kijk voor meer informatie in de rechterkolom. Voor meer informatie over uw polikliniekbezoek, kijk bij Bezoek aan de polikliniek.

Wachttijd voor een behandeling

Ziekenhuis Amstelland  dagen
Totale heupprothese (nieuwe heup) 30
Knie kijkoperatie (o.a. behandeling scheur meniscus) 56
Totale knieprothese (nieuwe knie) 30
Voorste kruisband reconstructie 56


Compliment van een patiënt:
"Bij deze wil ik de orthopeed bedanken voor de geweldig geslaagde opereratie aan mijn enkel. Na bijna een jaar kan ik weer lopen, fietsen, zwemmen en autorijden. Het kost nog wat moeite maar ik hoor er weer bij en ben weer onafhankelijk. Nogmaals bedankt!"

Gezondheidscentrum Waterlinie (Uithoorn)
De orthopeden houden ook spreekuur in het gezondheidscentrum in Uithoorn. U kunt in Uithoorn terecht voor een eerste polikliniekbezoek en onderzoek. Voor een eventuele behandeling en opname bent u nog wel aangewezen op de locatie in Amstelveen. Kijk voor meer informatie op de pagina Gezondheidscentrum Waterlinie.

Patiënten die de voorkeur hebben voor een afspraak in Uithoorn, moeten op de gebruikelijke wijze een afspraak maken bij de polikliniek van Ziekenhuis Amstelland. Bij het maken van de afspraak kunt u aangeven dat u graag naar de vestiging in Uithoorn wilt. U wordt dan daar ingepland.

De vakgroep orthopedie werkt met een Physician assistant (PA). Een Physician Assistant (PA) is een medisch professional, die het werk van de arts of medisch specialist ondersteunt door zelfstandig bepaalde medische taken over te nemen. Uitgangspunt bij deze functie is efficiëntere zorg door verdeling van taken en een betere kwaliteit van zorg.

De PA Orthopedie kunt U op diverse momenten in uw behandeling in Ziekenhuis Amstelland tegenkomen:

  • De PA spelen ten eerste een belangrijke rol in de kwaliteitsregistratie van orthopedische ingrepen. Daarnaast geven zij voorlichting en onderwijs.
  • Zij zien zelfstandig patiënten en meelopen op de poli met de specialist.
  • Bovendien assisteren zij de orthopedische chirurg tijdens de operatie en u kan hen op de zaal tegenkomen.
  • De PA is voor u als patiënt makkelijk toegankelijk, u kunt met al uw (orthopedische) vragen bij de PA terecht.
Orthopedie

Wanneer u door uw huisarts bent aangemeld via Zorgdomein, dan wordt u door het ziekenhuis gebeld voor het maken van een afspraak.

Wanneer u na drie dagen nog geen reactie heeft gekregen, kunt u zelf contact opnemen met de polikliniek.

Indien u verhinderd bent of uw afspraak wilt wijzigen, wilt u dit dan minimaal 24 uur van te voren doorgeven? U kunt bellen met de polikliniek of een e-mail sturen.

Orthopedie

Afdeling B 22, blauwe route
Telefoonnummer: (020) 755 7034
Bereikbaar: ma t/m vrij 8.00-16.30 uur
E-mail: orpo@zha.nl

Drs. W.J. Kleyn Molekamp Drs. W.J. Kleyn Molekamp
Orthopedisch chirurg
Drs. K.A. Nouta
Orthopedisch chirurg - traumatoloog
Drs. W. Schaasberg Drs. W. Schaasberg
Orthopedisch chirurg
Dr. J.S. Vries de Dr. J.S. Vries de
Orthopedisch chirurg