Vaatdiagnostiek

Op de vaatdiagnostie Vaatdiagnostiek worden verschillende onderzoeken gedaan naar het functioneren van de bloedvaten. Patiënten worden doorgestuurd door de huisarts of vaatchirurg. De onderzoeken die op de afdeling vaatdiagnostiek worden gedaan, zijn enkel-arm index meting door middel van een Dopplerapparaat en duplexonderzoek.

De onderzoeken worden gedaan wanneer bijvoorbeeld een vernauwing of juist een verwijding in de bloedvaten wordt vermoed. Daarnaast worden dialysepatiënten gescreend, voorafgaand aan de aanleg van een shunt, of bij problemen van hun shunt. Ook zien zij patiënten die komen voor een tia-screening en patiënten met spataderen. Vasculair diagnostisch laboranten Sabine en Astrid zijn aanwezig op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Patiënten worden doorverwezen door de huisarts (spataderen en etalagebenen) en door de vaatchirurg. (Zie ook Spatadercentrum Groot Amsterdam)

Vaatdiagnostiek

Maak uw afspraak online of telefonisch bij de Polikliniek Chirurgie.
Indien u verhinderd bent of uw afspraak wilt wijzigen, wilt u dit dan minimaal 24 uur van te voren doorgeven? U kunt online wijzigen of annuleren als u online een afspraak heeft gemaakt. Anders kunt u dit doen via het wijzigingenformulier of bellen met de polikliniek.

Vaatdiagnostiek

Polikliniek Chirurgie
Afdeling C38, gele route
Telefoonnummer: (020) 755 7014
Ma t/m vrij 9.00-16.00 uur