Verloskunde

Het specialisme Verloskunde biedt uitstekende tweedelijns zorg aan zwangere vrouwen, kraamvrouwen en hun pasgeboren baby. Naast goede medische zorg wordt ook aandacht besteed aan complementaire (aanvullende) zorg met aandacht voor lifestyle. Elke zwangere vrouw wordt gestimuleerd haar persoonlijke bevalplan op te stellen, begeleid door de gynaecoloog. Wij beschikken over zes verloskamers, zo is er altijd plaats om te bevallen. Op alle verloskamers is het ook mogelijk om te bevallen in bad, indien gewenst met ondersteuning van goede pijnbestrijding. Wij bieden remifentanil, lachgas en een ruggenprik aan.

Binnen het specialisme Verloskunde (Obstetrie) worden patiënten behandeld die klachten of problemen kunnen hebben rondom de zwangerschap, de bevalling en het kraambed. De vrouwen worden begeleid op de Polikliniek verloskunde en op de verpleeg- en kraamafdeling verloskunde. Vrouwen kunnen ook zonder dat zij medische begeleiding nodig hebben, met hun eigen verloskundige, in Ziekenhuis Amstelland bevallen. Dit wordt een  poliklinische bevalling genoemd. Meer informatie over de bevalling en de voorbereiding hierop, vindt u op de pagina Bevallen in Ziekenhuis Amstelland.

COVID-19 en zwangerschap 

Gepubliceerde informatiekaarten van de NVOG (Nederlandse Vereniging voor Obstetrie & Gynaecologie)

Graag verwijzen wij u naar de website van DeGynaecoloog. Een groot aantal onderwerpen is ondergebracht in de onderstaande thema's:

Verloskunde

Wanneer u door uw huisarts bent aangemeld via Zorgdomein, dan ontvangt u een brief van het ziekenhuis met een afspraak voor uw polikliniekbezoek. Wanneer deze datum/tijd niet schikt kunt u deze wijzigen via MijnZHA. Heeft u al een afspraak, maar bent u verhinderd, wilt u dit dan minimaal 24 uur van te voren doorgeven? Ook dat kan via MijnZHA.

Meer informatie over MijnZHA vindt u hier

Avondspreekuur
Op de Polikliniek gynaecologie / fertiliteit / verloskunde kunt u naast de doordeweekse dagen, ook op het avondspreekuur terecht. Dit is op dinsdagavond tot 20.00 uur.

Gezondheidscentrum Waterlinie (Uithoorn)
De gynaecologen houden ook spreekuur in het gezondheidscentrum in Uithoorn. U kunt in Uithoorn terecht voor een eerste polikliniekbezoek en onderzoek. Voor een eventuele behandeling en opname bent u nog wel aangewezen op de locatie in Amstelveen. Als uw voorkeur uitgaat naar een afspraak in Uithoorn, dan kunt u dit kenbaar maken bij het maken van de afspraak.

Verloskunde

Afdeling A 01, rode route

Bereikbaarheid:
E-mail: [email protected]
020 755 7019 optie 3 ma t/m vrij 8.00-16.30 uur
020 755 6648 na 16.30 uur
020 755 7000 receptie ziekenhuis algemeen

drs. J.W. Brink van den drs. J.W. Brink van den
Gynaecoloog
 M. Haverkamp M. Haverkamp
Tweedelijns verloskundige
Dr. A.M.H. Koning Dr. A.M.H. Koning
Gynaecoloog
Drs. A. Mozes Drs. A. Mozes
Gynaecoloog
Drs. K. Overmars Drs. K. Overmars
Gynaecoloog
Drs. A.J. Padt Drs. A.J. Padt
Gynaecoloog
PA E. Visser-van Leeuwen PA E. Visser-van Leeuwen
Physician Assistant Gynaecologie/Verloskunde
Drs. B. Wibbens Drs. B. Wibbens
Gynaecoloog
drs. C. Ypma drs. C. Ypma
Arts-assistent
Drs. C.C. Zeijl Drs. C.C. Zeijl
Gynaecoloog