Wond Expertise Centrum

Bij het Wond Expertise Centrum komen patiënten die een complexe wond hebben. Dit is een langer bestaande wond die, meestal door achterliggende problematiek (zoals verminderde doorbloeding of infectie), slecht of niet geneest. Het WEC diagnosticeert en behandelt, waar mogelijk, deze achterliggende oorzaak. Tevens is het WEC tijdens de behandelperiode regiehouder van de wondzorg en behandeling. Daarbij wordt samengewerkt met de huisarts en indien van toepassing, de thuiszorg.

In het Wond Expertise Centrum wordt u gezien door een wondverpleegkundige en een verpleegkundig specialist (VS) of een physician assistant (PA). Zij zijn gespecialiseerd in de behandeling van complexe wonden en werken nauw samen met de medische specialisten. Zo nodig overleggen zij met elkaar over de behandeling.

Tijdens uw eerste afspraak houdt de wondverpleegkundige en de verpleegkundig specialist of de physician assistant een intakegesprek. Op die manier kan zij de juiste gegevens verzamelen die belangrijk zijn voor de behandeling. Soms is er vervolgonderzoek nodig naar de oorzaak van het ontstaan van de wond. Dit kan met een vaatonderzoek, een röntgenfoto, een wondkweek of biopt. Bij een geïnfecteerde wond kan het nodig zijn te starten met antibiotica. Om u goed te behandelen kan het zijn dat u doorverwezen wordt naar bijvoorbeeld een vaatchirurg, dermatoloog of naar het diabetische voetenspreekuur.

De wondverpleegkundige, verpleegkundig specialist of physician assistant maakt een behandelplan dat thuis door u zelf of door een wijkverpleegkundige kan worden uitgevoerd. De benodigde materialen worden door het Wond Expertise Centrum voor u besteld en thuisbezorgd door Mathot Medisch Speciaalzaak.

De wondverpleegkundige maakt met u een afspraak voor controle van uw wond en de voortgang van de behandeling. Als de behandeling dit vereist moet uw wond een aantal keren per week behandeld worden, hetzij thuis of op het WEC.

Het verbandmateriaal wordt door middel van een machtiging vanuit het ziekenhuis geleverd door Mathot Medisch Speciaalzaak. U krijgt het verband binnen twee werkdagen thuisgestuurd per post.

Als de verwachting is dat de wond langer dan drie weken zal bestaan vergoedt uw zorgverzekeraar het verbandmateriaal.

Vragen over levering en herhaalrecepten

Voor een herhaalrecept verbandmiddelen kunt u zich richten tot Mathot Medisch Speciaalzaak.

Vragen over de leveringen van het materiaal kunt u stellen aan Mathot via telefoonnummer: 0800-2445566.

  • Uw actuele medicatielijst.
  • Wondmateriaal waarmee de wond op dit moment wordt behandeld.
  • Wondoverdracht van de thuiszorg of uw huisarts.
  • De verwijsbrief van uw huisarts of specialist.
  • Inschrijfkaart van Ziekenhuis Amstelland.
  • Afsprakenkaart van Ziekenhuis Amstelland.

 

Wond Expertise Centrum

Maak uw afspraak telefonisch bij de Polikliniek Chirurgie.
Indien u verhinderd bent of uw afspraak wilt wijzigen, wilt u dit dan minimaal 24 uur van te voren doorgeven? U kunt online wijzigen of annuleren als u online een afspraak heeft gemaakt. Anders kunt u dit doen via het wijzigingenformulier of bellen met de polikliniek.

Wond Expertise Centrum

Telefoonnummer: (020) 755 7014 
Bereikbaar: ma t/m vrij 9.00-16.00 uur
Buiten kantoortijden: Spoedpost Amstelland
E-mail: stomawondpoli@zha.nl
Locatie: Behandelcentrum, volg C40

MSc. C. Koerts-Kuiper de MSc. C. Koerts-Kuiper de
Verpleegkundig specialist AGZ
 K. Nieuwkerk van K. Nieuwkerk van
Consulent Stomazorg
Mw. J. Sjoquist
Wondverpleegkundige
Drs. D.A.A. Stigter Drs. D.A.A. Stigter
Chirurg
MSc. N. Veer MSc. N. Veer
Physician Assistant Chirurgie
Drs. M.L.P. Zeeland van Drs. M.L.P. Zeeland van
Chirurg