Het specialisme gynaecologie richt zich op vrouwen die problemen hebben met de baarmoeder, eierstokken, vagina, blaas, incontinentie, endeldarm (bekkenbodem) en hormoonhuishouding (overgangsklachten, anticonceptie). Het subspecialisme Fertiliteit richt zich op onderzoek en behandeling bij vruchtbaarheidsproblemen.
Het is belangrijk dat u zich goed voorbereidt op uw eerste polikliniek bezoek. Probeer uw klacht zo duidelijk mogelijk onder woorden te brengen. De gynaecoloog vraagt naar uw algehele gezondheid, bijzonderheden in de familie, eventuele eerdere zwangerschappen, bevallingen en seksualiteit. Ook is het verstandig uw menstruele cyclus bij te houden en de data mee te nemen naar uw eerste bezoek. Vertel uw gynaecoloog als u opziet tegen dit gesprek of het onderzoek. Veel vrouwen vinden het moeilijk om naar de gynaecoloog te gaan en de gynaecologen proberen daarom zo goed mogelijk rekening te houden met de emotionele kanten van hun vak. Na het gesprek volgt (indien nodig) een uitwendig onderzoek en/of inwendig onderzoek.
Samen beslissen
Soms zijn er voor een aandoening meerdere behandelingen mogelijk. Uw arts legt duidelijk uit wat de voor- en nadelen van de behandelingen zijn. Wat de beste behandeling is, hangt af van uw persoonlijke situatie en manier van leven. Daarom beslist u samen met uw arts welke behandeling het beste bij u past. De gynaecologen verwijzen naar de website van DeGynaecoloog waar u alle informatie vindt over Samen beslissen. Zo bent u voorbereid op de keuzes die ze graag samen met u maken.
Co-assistenten
Op de Polikliniek Gynaecologie van Ziekenhuis Amstelland werken naast specialisten (artsen), arts-assistenten en doktersassistenten ook co-assistenten. De co-assistent kan aanwezig zijn tijdens uw afspraak op de polikliniek met de arts.
Overgangsklachten formulier
Komt u langs om overgangsklachten te bespreken? Vul dan het formulier in ter voorbereiding
Informatie via DeGynaecoloog.nl
Informatie over de volgende gynaecologische onderwerpen kunt u vinden op de website van DeGynaecoloog. U treft de linkjes onder in het groene vak. Indien dit voor u niet mogelijk is, vraagt u dan aan uw gynaecoloog om een exemplaar te printen.
Informatie via DeGynaecoloog
Afspraak maken/wijzigen
Wanneer u door uw huisarts bent aangemeld via Zorgdomein, dan ontvangt u een brief van het ziekenhuis met een afspraak voor uw polikliniekbezoek. Wanneer deze datum/tijd niet schikt kunt u deze wijzigen via MijnZHA. Heeft u al een afspraak, maar bent u verhinderd, geef dit dan minimaal 24 uur van te voren door. Dit kan ook via MijnZHA.
Wijzigingen/annulering binnen 24 uur voor de afspraak dienen telefonisch doorgegeven worden.
Avondspreekuur
Op de Polikliniek gynaecologie / fertiliteit kunt u naast de doordeweekse dagen, ook op het avondspreekuur terecht. Dit is op dinsdagavond tot 20.00 uur. Het laboratorium is dan ook geopend.
Gezondheidscentrum Waterlinie (Uithoorn)
De gynaecologen houden ook spreekuur in het gezondheidscentrum in Uithoorn. U kunt in Uithoorn terecht voor een eerste polikliniekbezoek en onderzoek. Voor een eventuele behandeling en opname bent u nog wel aangewezen op de locatie in Amstelveen. Als uw voorkeur uitgaat naar een afspraak in Uithoorn, dan kunt u dit kenbaar maken bij het maken van de afspraak.
MijnZHA
Op MijnZHA kunt u terecht voor:
- Het wijzigen van uw afspraak
- Vragen aan het behandelteam
- Uitslagen bekijken
- Herhaalrecepten aanvragen
- Uw dossier downloaden
- Uw gesprek voorbereiden
- Brieven inzien
Wachttijden
Kijk voor actuele wachttijden hier
Information for English spoken
- Information about the screening for Down syndrome, Edwards’ syndrome and Patau’s syndrome: http://bit.ly/2pzGuPC
- https://www.labourpains.com/home